Представиха програмата на събитията, посветени на Световния ден на социалната работа

Община Разград отбелязва 19 март – Световния ден на социалната работа и социалния работник отново с богата програма, която ще обхване цялата седмица – 18-22 март и ще представи работата на всички социални звена в общината. Програмата на събитията бе представена днес на пресконференция от ресорния заместник-кмет Ердинч Хасанов. В пресконференцията участваха също началник отдел „Социални дейности“ Росица Бончева, директори на социални институции – Янка Георгиева от „Домашен социален патронаж“, Диана Георгиева – КСУПЛУ с. Просторно, Милкана Михайлова – ЦСРИ „Емилиян“ и Росен Аврамов – Център за обществена подкрепа.

За четвърта поредна година в Община Разград тази дата е повод да се популяризира социалната работа с различни инициативи, това не е останало незабелязано и тази година националният форум на социалните институции ще се проведе в Разград. Националният форум ще бъде открит на 21 март в 13.00 часа и ще продължи и на следващия ден 22 март 2019 г. от 09.30 ч. в хотел „Cartoon“ на тема: „Инвестицията в кадрите – инвестиция в бъдещето на социалните услуги“. Домакин е Община Разград с партньорството на Министерството на труда и социалната политика, Агенция за социално подпомагане и Национален алианс за социална отговорност. Поканени са министърът на труда и социалната политика, изпълнителният директор на Агенция за социално подпомагане и председателят на Национален алианс за социална отговорност.

YouTube

Първото събитие от програмата е засаждане на дърво – символ на „Многообразие в единството“, което ще се проведе в Градски парк в 10.00 часа, в 11.00 часа в сградата на Домашен социален патронаж ще започне кръгла маса на тема: „Социална политика за възрастните в Община Разград – новото национално законодателство, приложение, проблеми,перспективи. Ролята и предизвикателства пред социалния работник и специалистите в социалната сфера в контекста на грижата за възрастните хора“.

На 21.03.2019 г. от 18.30 часа в Общински културен център – Разград ще се проведе благотворителен концерт – спектакъл посветен на Деня на социалната работа с участието на потребители, градски състави и групи. Билети могат да бъдат закупени на касата на Общински културен център. Съвместно с благотворителния концерт във фоайето на Общински културен център ще бъдат изложени сувенири, изработени от потребителите, като събраните средства ще бъдат дарени за благотворителна кауза.

Във  вторник от 10.00 ч. в КЦНСТДМУ Разград ще се проведе Кръгла маса на тема: „Социалните услуги за деца в Община Разград – постижения, предизвикателства и сътрудничество между всички заинтересовани институции“. От 11.00 часа в ОУ „Васил Левски“ ще се проведе Ситуационен тренинг – „Запознаване с професията Социален работник и неговата роля „Представяне на професията от служители на ДСП и ДВХД пред ученици от II А клас от ОУ „Васил Левски“.

В 17.00 часа в ЦСРИ „Емилиян“, втори етаж, ще започне „Училище/Работилница за родители“, направления от дейността на ЦСРИ „Емилиян“ за социално-психологическа работа и подкрепа на родители, семейства, близки и настойници.

На 20.03.2019 г., сряда, от 11 часа в КСУПЛУ с. Просторно ще започне Кръгла маса на тема: Междуинституционално взаимодействие при кризисна интервенция при лица с психични разстройства“, с участието на представители на ОД на МВР гр. Разград, кметове на населените места – с. Просторно, с. Побит камък, с. Киченица, психолог и психиатър, мултидисциплинарен екип към КСУПЛУ с. Просторно.

От 14.00 часа пред Общински културен център, офис Евроинс, площад Ларго и „Сохо“,      е организиран Флашмоб под наслов – „Усмихни се“-  от потребители от Комплекс за социални услуги за възрастни хора с увреждания с. Просторно.

От 18-22.03.2019 г. се обявява седмица на отворените врати, в която граждани и организации могат да посетят социалните услуги на територията на Община Разград – срещи със социални работници и специалисти, запознаване с условията и реда за ползване на социалните услугите и възможности за подкрепа.   

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе