Как сами да си махнем гел-лака?

Как да не обичаш маникюра с гел-лак, когато цветът остава до две седмици!

Тази дълготрайност обаче не идва без цена, която усещаме при премахването на лака.

YouTube

По-икономичната опция е да свършиш това собственоръчно у дома, което спестява пътя до козметичния салон и средства за услугата. Но ако вече си го правила, знаеш колко трудно е да устоиш да не обелиш лака, щом частта около кутикулата започне да израства без лак върху себе си.

Именно обелването е по-бързият начин да го свалиш, но е изключително вредно за нокътната плочка. Ейми Линг Лин, създателката на луксозния салон за маникюр в Ню Йорк Sundays Nail Studio, казва пред In Style: „Винаги е изкушаващо да пробваш с обелване на лака, хората го правят постоянно. Но това отнема пласт от ноктите и може да ги остави в доста изтощено състояние!“

Линг обяснава още, че престояването на гел-лака върху ноктите за дълго време усложнява премахването и това също е причина за тяхното увреждане. Освен рядката смяна, силните топ лакове също могат да направят процеса по-труден.

За да улесниш свалянето и предотвратиш увреждане, не пропускай да изпилиш ноктите преди да ги потопиш в ацетон. Линг препоръчва и да полираш нежно повърхността на топ лака, за да премахнеш уплътнението. Така ще направиш по-лесно проникването на ацетона и повдигнеш по-лесно пласта гел-лак.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе