Гюнай Хюсмен организира посещение на 100 жители на Разград в Бурса

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен съвместно с фондация „Герлово“ организира посещение на 100 жители на Област Разград в турския град Бурса за участие в среща на роднини от България и Турция. Срещата е традиционна, но за пръв път в нея участваха представители на Област Разград, поканата за участието им дойде от кмета на община Османгази Мустафа Дюндар, събитието той организира заедно с изселническата организация „Балгьоч“.

YouTube

Групата от Област Разград бе водена от заместник областния управител Нурие Црънгалова. От името на г-н Хюсмен тя връчи плакети на Областния управител на Разград на: кмета на Османгази Мустафа Дюндар, на председателя на „Балгьоч“ Вели Йозтюрк и на бившия валия на Одрин Дурсун Али Шахин. Г-жа Црънгалова връчи на г-н Дюндар и поздравителен адрес от Областния управител, в него се казва: „Чест е за мен като Областен управител на Област Разград и като човек, активно подкрепящ и работещ за подобряване на добросъседските отношения между Република България и Република Турция, да Ви поздравя с чудесната инициатива, която среща роднини от двете държави!“.

Срещата на роднини от България и Турция се проведе в панорамния музей на Бурса Panorama Bursa Fetih Müzesi. На нея присъстваха: кметът на Османгази Мустафа Дюндар, депутатът от турския парламент Рефи Юзер, председателят на „Балгьоч“ Вели Йозтюрк, заместник-председателят на „Балгьоч“ Садък Йълмаз“, бившия валия на Одрин Дурсун Али Шахин. Общо 500 човека от България участваха в събитието, Област Разград бе представена от жители на селата: Звънарци, Бисерци, Севар, Раковски, Йонково, Лудогорци и Старо селище.

За участниците в срещата, която продължи от 14 до 17 март, бяха предвидени и посещения на културни и исторически забележителности в Бурса и Чанаккале.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе