Със засаждане на дърво и кръгла маса започна седмицата на социалната работа

Кметът на Община Разград д-р Валентин Василев, заместниците му Галина Георгиева и Ердинч Хасанов и председателят на Общински съвет – Разград Надежда Радославова откриха седмицата на социалната работа и първото събитие – кръгла маса на тема „Социална политика за възрастните в Община Разград – новото национално законодателство, приложение, проблеми, перспективи. Ролята и предизвикателства пред социалния работник и специалистите в социалната сфера в контекста на грижата за възрастните хора“.

YouTube

Преди това Ердинч Хасанов засади заедно с директорите на социални институции и потребители дърво – кестен, като символ на „Многообразието в единството“ в Градски парк.

Поздравявам Ви с утрешния празник на социалния работник, каза д-р Валентин Василев на откриване на кръглата маса, на която домакин бе Домашен социален патронаж с директор Янка Георгиева. Градоначалникът пожела на работещите в социалната сфера да са здрави, да имат сила, воля и търпение да продължат да работят все така усърдно. Той увери присъстващите, че ръководството на Община Разград е наясно с отговорността на тяхната работа, затова се стреми да създава по-добри условия, в които да работят услугите.

Председателят на Общински съвет г-жа Радославова също поздрави участниците, като им каза, че работят със сърцето си и полагат толкова грижи, че професията им се превръща в призвание.

Ресорният заместник-кмет Ердинч Хасанов каза, че организирането на националния форум в Разград е признание за усилията и работата във всички звена и че това, което се прави в Разград е ориентир в национален мащаб.

Кръглата маса започна с поздрав – танц, от потребителите на КСУПЛУ с. Просторно и продължи с дискусия, относно новото законодателство и бъдещето на работещите с грижа за възрастните хора.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе