Последователи на метода „Монтесори” в Разград посетиха ОИЦ

Екипът на Областния информационен център (ОИЦ)домакинства на среща „Добри практики от европроекти в област Разград”.

Събитието се осъществи по инициатива на млади майки отгрупата „Шарено вързопче – бебеносене в Разград”. Групатаорганизира събития, посветени на бебеносенето, кърменето,  употребата на многократни пелени, захраване водено от бебето и други свързани с родителството полезни неща.Младите майки желаят да приложат метода на италианския педагог Мария Монтесори при отглеждането на децата си. Техен сертифициран обучител в Разград е общественикът Оля Недкова, която разказа за основните фази и компоненти в детското развитие и образование по метода „Монтесори.

YouTube

Участвалите родители и деца, се запознаха с постигнатите резултати от инвестираните в региона европейски средства. Представени бяха проекти и бенефициенти, включени в последната печатна брошура Европроекти 2014-2020 в Лудогорието” на ОИЦ Разград.

Експертите от ОИЦ припомниха, че е изготвен трети филм за успешни местни проекти, финансирани от европрограмите:„Иновации и конкурентоспособност”, „Развитие на човешките ресурси”, „Региони в растеж” и Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 година.

В края на срещата част от присъстващите заявиха интереса си към разработването на проекти с евросредства, включително за обособяване и функциониране на Център за обучение по метода „Монтесори в областния град.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе