Тридневен баскетболен празник за децата в Разград организира баскетболен клуб „Вълци“

Вчера бе даден старт на втория вътрешен турнир по баскетбол на „Вълци-Разград“. В рамките на 3 дни (17, 23 и 24 март) състезатели от 1 до 7 клас в школите в 5 разградски училища ще покажат уменията си. Турнирът е част от дългосрочната стратегия на клуба да дава поле за изява на възможно най-много деца и да изгражда баскетболна общност, като по този начин върне баскетбола на спортната карта на града.

В първия ден близо 100 деца от 3 до 5 клас премериха сили и извоюваха медали и купи. Зала „Лудогорец“ оживя от победоносните викове на децата и силната подкрепа на родителите, които изпълниха залата с присъствие и емоция. В края призовите места грабнаха – при момчетата отборът на ОУ „И.С.Тургенев“, следван от СУ „Христо Ботев“ и ОУ „Васил Левски“. На четвърто място е отборът на ОУ „Никола Икономов“, а пети и шести се наредиха отборите на ОУ „Отец Паисий“ и ОУ „Никола Икономов“ (втори отбор). При момичетата – сборният отбор на ОУ „Отец Паисий“, ОУ „И.С.Тургенев“ и СУ „Христо Ботев“ победи на финала, втори останаха ОУ „Васил Левски“ и трети – ОУ „Никола Икономов“. За всички участници бяха предвидени и награди, с които треньорите искат да насърчат децата да продължат да се трудят, за да бъде трудът им възнаграден.

YouTube

Това бе и първото съвместно събитие на „Вълци-Разград“ и Фондация „Обществен дарителски фонд за Разград““, които стартират тригодишно партньорство с цел развитие на децата в Разград и създаване на събития, които да изпълнят качествено времето им. В рамките на първата година Фондация „Обществен фонд за Разград“ ще отпусне безвъзмездно 30 хил.лв., които ще подпомогнат организацията на състезания в школите и представителните отбори. Отвъд състезателната дейност, партньорите ще инициират и допълнителни активности и събития с фокус върху образованието и интелектуалното развитие на децата.

Турнирът продължава на 23 и 24 март и всички са добре дошли. Подкрепата и насърчаването имат страхотен ефект върху увереността и израстването на децата, за които успехът на този етап е въпрос на изграждане на самочувствие и увереност. А те именно се градят чрез подкрепата и примера, който възрастните дават на децата. Затова и екипът на „Вълци“ кани всички желаещи да посетят зала „Лудогорец“, за да подкрепят малките баскетболисти.

За повече информация: [email protected], 0894636596

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе