Областният управител предостави инвалидна количка на нуждаещ се от Исперих

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен предостави акумулаторна инвалидна количка на нуждаещ се човек от Исперих.

Свилен Стоянов е на 64 години, дълги години е бил горски служител, има множество заболявания – получил е инфаркт, след което са му направени три байпаса, заради диабета му се появили усложнения и преди 4 години се получила гангрена и се наложила ампутация на левия крак и на пръст на десния крак. Придвижването с инвалидна количка, която се управлява ръчно, му е трудно, тя вече е повредена и затова излиза най-много пред входната врата – разказа съпругата му.

YouTube

Управлението с джойстика на новата акумулаторна количка е много по-лесно и Свилен Стоянов още в първите минути обиколи улицата, доволен, че новата придобивка подобрява възможностите му за общуване със съгражданите му.

Развълнуваната му съпруга също благодари на г-н Хюсмен, изтъквайки, че той е от малкото хора, които безкористно си изпълняват обещанията.

Средствата за закупуването на инвалидната количка не са от бюджета на Областна администрация-Разград, а инициативата е следствие на последователните усилия на г-н Хюсмен да търси ресурси за подпомагане на нуждаещи се хора от Лудогорието.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе