Българска фигуристка стана 17-та в света

Българската фигуристка представи без грешка волната си програма.

Българската фигуристка Александра Фейгин се представи отлично във волната програма в дебюта си на световното първенство за мъже и жени в Сайтама (Япония) и зае 17-о място в крайното класиране на шампионата.

YouTube

С това свое постижение тя изравни най-доброто представяне на българка на първенство на планетата. За последно Виктория Димитрова завърши 17-а на световно първенство през 1992 г.

16-годишната Фейгин представи програмата си, вдъхновена от канадската постановка „Пасажери“ и заблестя на леда със своята нова рокля с близо 4000 скъпоценни кристали.

Саша не допусна нито една груба грешка в своето изпълнение и без проблем представи една от най-добрите си волни програми, за които получи обща оценка от 165,31 – най-добър резултат през целия сезон (в него се включва и оценката от кратката програма от 20 март).

За Фейгин композицията, с която се състезава на леда в Япония, е нова. За първи път тя я представи преди 2 седмици на световното първенство за девойки, където завърши на 22-ро място.

Днес тя стартира във волната програма от 20-а позиция след доброто си представяне в кратката.

Александра Фейгин е сред най-големите надежди на родното фигурно пързаляне. Зад успехите ѝ стои треньорският тандем Ина и Андрей Лутай от клуб „Денкова-Стависки“. Ина е по-малката сестра на двукратната световна шампионка при танцовите двойки Албена Денкова, а съпругът ѝ е възпитаник на руската легенда Алексей Мишин. През януари 2019 г. тя се класира на 11-о място на европейското първенство в Беларус.

Световна шампионка стана златната медалистка от олимпийските игри в Рио де Жанейро Алина Загитова от Русия. Втора е Елизабет Турсинбаева от Казахстан. Евгения Медведева е трета.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе