Приключи вторият вътрешен турнир на баскетболен клуб „Вълци-Разград“

Момичета и момчета от 1 до 7 клас в града показаха умения и най-вече любов към баскетболната игра в тридневен турнир (17, 23 и 24 март). „За 4 месеца работа от предишното състезание всички деца в школите показаха изключително израстване – както спортно-технически, така и физически и дори и по отношение на дисциплината“, споделиха треньорите от школата Пенко Велчев, Златина Здравкова, Стоян Петров и Бойко Асенов.

Надпреварите по възрасти бяха много оспорвани, но освен битката на терена, в залата можеше да се наблюдава и подкрепа от родителите, които насърчаваха децата си, както и много нови приятелства, създадени между състезателите от различните училища, благодарение на баскетбола.

YouTube

Атмосферата бе неповторима заради децата, които нетърпеливи пристигаха далеч по-рано от обявените часове, лицата им грееха щастливи от подаръците, подготвени от организаторите и най-вече – тръгваха си уверени и щастливи, че са постигнали напредък и успехът зависи от техния труд. Това бяха и основните послания, които клубът отправи към своите състезали. Преди няколко месеца „Вълци-Разград“ започнаха кампания за възраждане на баскетбола за деца, като доверие на клуба гласуваха утвърдени компании в региона, които традиционно подрепят социалния живот в града: генералният спонсор „Лудогорско пиле“, както и „Антибиотик“, „Амилум България“, „Сити“ Търговище, „Политрафик“, „Фарма Тийм“.

От тази година съмишленици в каузата да поднасят радост и качествени занимания на децата в града станаха и Фондация „Обществен дарителски фонд за Разград“ и Фондация „Америка за България“, благодарение на които ще бъдат инициирани още интересни кампании и баскетболни състезания.

Подкрепа към инициативата изрази и кметът на гр. Разград – д-р Валентин Василев, който наблюдава надпреварите при най-малките и награди призьорите.

От клуба споделиха, че до края на учебната година подготвят за състезателите си още инициативи и призоваха децата да не спират да играят баскетбол. Предизвикателство за следващата инициатива отправиха от Фондация „Обществен дарителски фонд за Разград“, като връчиха футболна топка, част от кампанията „Приятелства чрез спорт“, която предстои да бъде предадена нататък в търсене на нови приятелства за децата.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе