11-годишен сви колата на майка си, защото му взела „Плейстейшъна“ (ВИДЕО)

Момче на 11 години открадна автомобила на майка си, защото го наказала за непослушание в американския град Кливланд.

В последвалото преследване малолетният джигит настъпил здраво газта и успял да се измъкне на полицията, но малко след това катастрофирал и бил заловен, съобщава NBC.

YouTube

Името на момчето не се съобщава заради възрастта му. Кливландската полиция обаче го познава отлично, тъй като това е третата му подобна кражба. Миналата година невръстният състезател свил колата на баща си и след преследване със скорости над 160 км/ч ченгетата успели да го спрат единствено с помощта на лента с шипове, които спукали гумите на бялата Toyota Avalon и я запратили в канавката.

Този път момчето похитило майчиния Dodge Durango. Полицай забелязал SUV-то пред изоставена сграда, но когато решил да го провери, беглецът отпрашил. Веднага го погнали няколко патрулки, но той карал със 150 км/ч и го изпуснали. Малко по-късно ченгетата получили сигнал за преобърнал се автомобил със съвпадащо описание, в който открили леко пострадалото дете.

Когато полицаите го попитали за мотивите му, момчето обяснило, че се вбесило на майка си, защото му взела игровата конзола PlayStation. Когато катастрофирало, вече не го преследвали, но „се заплеснал“.

В момента детето се намира в ареста и очаква обвинения. По неофициална информация страда от хиперактивност, синдром на дефицит на вниманието, биполярно разстройство и синдром на детското неподчинение. Бащата обвинява за поведението на сина си компютърната игра Grand Theft Auto, която му пречела да прави разлика между добро и лошо, смятайки, че всичко е „на бъзик“.

Източник: rsmedia.net

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе