14-годишна българка почина в САЩ след като бе блъсната на пешеходна пътека

14-годишна българка почина вчера в болница в Сан Франциско, след като е била блъсната на пешеходна пътека, докато разхождала кучето си.

Инцидентът е станал около 18.15 ч. на 15 март в района на езерото Мърсед в югозападната част на американския град, а тийнейджърката Мадлен Котева е била заедно с майка си Пенка. Двете разхождали домашния си любимец. Тръгвайки да пресичат улицата върху тях връхлита лек автомобил „Мерцедес“, управляван от жена.

YouTube

Майката и дъщерята са транспортирани в болница, като Пенка Котева е била с леки наранявания и натъртвания. Състоянието на 14-годишната Мадлен обаче е било крайно тежко. Момичето е било в кома с множество травми.

Братът на Мадлен – Красимир Котев призова за помощ в gofundme, за да бъде платено скъпоструващото лечение. Вчера следобяд обаче лекарите в Zuckerberg General Hospital са съобщили на родителите, че тийнейджърката е в мозъчна смърт.

„Мадлен си отиде. Цялата ни любов и молитви са с нея“, написа брат й снощи.

Полицията в Сан Франциско продължава разследването, като все още не е ясно дали са повдигнати обвинения на шофьорката на мерцедеса.

Според хората, които живеят в района обаче общината не е поставила нужните предпазни мерки на пътя. Ограничението на скоростта на улицата е 30 мили в час (48 км/ч), но шофьорите често не го спазват. Липсват „легнали полицаи“, както и мигащ светофар, който да предупреждава шофьорите, че приближават пешеходна пътека.

Районът е на брега на езерото и е любим на хората за разходки. От двете страни на улицата също паркират коли, които често блокират гледната точка на шофьорите и се стига до инциденти.

Семейството на Мадлен Котева е живяло в столичния жк „Дружба“. Пристигат в САЩ преди около пет години.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе