„Моят град – моята крепост“ в ДГ „Лудогорче“

Кметът на Община Разград д-р Валентин Василев и председателят на Общински съвет – Разград Надежда Радославова бяха гости на тържество на Детска градина „Лудогорче“, по покана на директора Светла Чавеева.

Децата от група „Зайчета“ бяха подготвили тържеството „Моят град – моята крепост“ с родолюбиви и патриотични стихове и песни. Градоначалникът подари на децата картина със сюжет от стария Разград и албуми със снимки и информация за Археологическия резерват Абритус и от съвременния Разград.

YouTube

Директорката г-жа Чавеева приветства гостите. Тя сподели, че й е особено  приятно, че са уважили тържеството и че родителите и гостите ще си тръгнат емоционално заредени след патриотичните песни и слова, които малчуганите ще им представят.

Кметът д-р Валентин Василев покани децата да посетят Общината и да видят фотосите на стария Разград, които са експонирани там и показват развитието на града. Той каза, че вярва, че с възпитаниците се работи много и че познават историята на нашия град и допълни:“Не се съмнявайте, че ще имаме и добро бъдеще на база на това, което се случва в общината“.

Децата изпълниха стихове от разградския поет Дулинко Дулев, пяха патриотични песни и рецитираха слова. Между гостите и децата се проведе викторина.

Народният представител от ПП ГЕРБ Десислава Атанасова бе изпратила поздравителен адрес с пожелания за тържеството в детската градина.

На събитието присъстваха още заместник областният управител Евгени Драганов и началникът на отдел „Образование“ в Общинска администрация Красимира Кирчева.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе