Пълен абсурд: Деца трябва да плащат на убиеца на баща си

Децата на убит мъж ще плащат огромни суми на на убиеца му.

Това не е сюжет на филм, а реалност в България. Недомислиците в нашите закони водят до това, че жертвите на едно престъпление ще трябва да плащат на убиеца…

YouTube

За този случай разказва адвокат Петър Николов:

„Поредният абсурден случай в нашата държава.

През 2003 г. един човек е осъден за убийство, а децата на убития имат правото да получат обезщетение за причинената смърт.

Към днешна дата убиецът завежда иск, че вземането на наследниците на жертвата е погасено по давност, тъй като той разбира се не е работил и не се е старал да го изплаща, няма имоти и сметки на свое име и затова повече от пет години, колкото е давността, пострадалите не са могли да предприемат каквото и да било действие за събиране на вземането, което е за над 100 000 лева.

Освен това, ако бъдат осъдени, клиентите ми ще трябва да заплатят на убиеца съдебните разноски по делото, които ще възлязат на десетина хиляди лева – 4000 лв. държавна такса, от която държавата освобождава убиеца, защото е социално слаб и 5-6 000 на адвоката му (които сигурно ще си разделят).

Лошото е, че наследниците са трима и това утроява сумите, т.е. може да се окаже, че ще дължим 30 000 лв. на убиеца и държавата.

Така недомислиците в нашите закони водят до това, че жертвите на едно престъпление ще трябва да плащат на убиеца, защото той има право да се освободи от дълга.“

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе