Как да рестартираме ума си?

На помощ идва менталното рестартиране. Независимо в каква ситуация сте, има неща – малки или големи, които са способни да разредят напрежението в ума и тялото ви, да разсеят тревогите ви и да ви тласнат обнадеждени напред.

1. Излезте на разходка или пък потичайте Тази задача не е кой знае колко трудна, когато времето навън е приятно топло. Излезте за бърза разходка – може просто да обиколите квартала, ако не разполагате с парк наблизо. Свежият въздух ще проясни мислите ви.

YouTube

2. Отидете на занимание по йога Не подценявайте ползите от йогата. Престрашете се да отидете на едно занимание и ще се уверите колко прекрасно ще се чувствате след това. Бидейки в спокойна атмосфера, без разсейващи елементи, умът ви ще се зарее в нови хоризонти. Ще избягате мислено от стресиращите ситуации и обстоятелства, постигайки усещане за спокойствие и мир. Отлично рестартиране на мозъка!

3. Следвайте 2-минутното правило А то е следното: ако една задача ще отнеме по-малко от две минути, направете я веднага.

4. Позволете си спа вечер Маската за лице няма да реши проблема ви, но определено ще ви накара да се почувствате по-добре. Изключете телефона, напълнете ваната, запалете свещи или подсигурете мека светлина от лампите. Насладете се на ваната. Презаредете се с положителна енергия.

5. Изпийте чаша кафе или чай И не я изпивайте на един дъх. Пригответе любимата си напитка, седнете и спокойно започнете да разглеждате Instagram или Pinterest.

6. Организирайте седмица с отпускащи вечери Трудно е да откажете на приятели да излезете след работа. Отказвайки се от навика да бъдете по заведенията до късно, ще успеете да освободите време за размисъл и презареждане. Всяка вечер след работа в продължение на една седмица си правете вечеря, гледайте любимо шоу или филм, лягайте си рано.

7. Определете час, в който ще си вземете почивка по време на работния ден Нито едно същество на планетата не може да работи в продължение на 8 часа без почивка. Конкретизирайте кога ще бъде вашата почивка – например в 14:00 ще излезете за кафе и разходка. Подишайте въздух, разтъпчете се, прояснете ума си.

8. Започнете да си водите дневник Дори 5 минути насаме с него, вписвайки собствените си мисли, са напълно достатъчни. Правете го преди лягане. Този навик ще ви донесе редица ползи, включително ще спите по-добре.

9. Позволете си да направите нещо забавно Ако сте работохолик, трудно си позволявате забавления. Кажете „не“ на този навик. Среща с приятели за по питие или пък излизане от града за уикенда, посветете време на нещо, което ще ви изпълни с позитивна енергия.

10. Прочетете книга, която харесвате Нека това ви е навик – да имате на разположение книга за четене. Щом се чувствате претоварени, отворете я и прочетете една глава от нея. Ще усетите как тя ви отдалечава от реалността за няколко минути – напълно достатъчно, за да рестартирате ума си.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе