Отново имаме облачен ден

Днес ще остане предимно облачно, с временни разкъсвания и намаления на облачността над Западна България.

Ще има валежи, в Южна и Източна България ще са на повече места, в отделни райони там – интензивни, а в Северозападна България ще са на по-малко места и предимно слаби. Вятърът ще се ориентира от север-североизток, но ще е предимно слаб. Максималните температури ще са между 14° и 19°. Това съобщи дежурният синоптик Мартин Славчев от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), предаде Агенция „Фокус”.

YouTube

Над Черноморието ще преобладава облачно време с валежи от дъжд. Ще духа слаб вятър с източна компонента. Максималните температури ще са 12°-15°. Температурата на морската вода е 11°-12°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините ще преобладава облачно време с временни разкъсвания и намаления на облачността над масивите в Югозападна България. На много места ще има валежи от дъжд, само по най-високите части – от сняг. В отделни райони валежите ще са интензивни, след обяд в Рило-Родопската област – придружени с гръмотевици. Ще духа умерен до силен вятър от североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра – около 2°.

Атмосферното налягане ще се повишава, но ще остане по-ниско от средното за април.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе