Успех за разградска музикална школа

Приключи XV-тото издание на Националния конкурс „Звездици за Лора”, който се провежда в памет на Лора Николова и единайсетте деца, загинали в река Лим на 04.04.2004 година. Организатори на конкурса са Илиян Николов, Община Свищов, ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови 1856” и фондация „Ангели от Лим”.

На 5,6 и 7 април в град Свищов се състезаваха над 120 участника в 5 възрастови групи, сред които и талантливите разградски певци Александра Златева, Дея Куманова и Надежда Дочева от Музикална школа „Илия Бърнев” при НЧ „Развитие 1869”.

YouTube

С награди се завърнаха Александра Златева и Дея Куманова, възпитанаци на Надежда Радославова и Адриан Маджаров.
В четвърта възрастова група, от 14 до 16 години, 15 – годишната Александра Златева извоюва Първо място. Тя се представи с песните „Дошъл назаем” по музика и текст на Радостина Колева и „I’ll Never Love Again” из репертоара на Лейди Гага.

Дея Куманова участва в трета възрастова група, от 11 до 13 години и за изпълнението си на песните „Както съм била” и „Hero” из репертоара на Марая Кери, беше отличена с Трета награда.
От организаторите на конкурса Благодарствен адрес получиха вокалните педагози Надежда Радославова и Адриан Маджаров за професионализма и всеотдайността в работата им с деца и приноса им за развитието на конкурса.
Председател на журито и тази година бе Маргарита Хранова, а негови членове Етиен Леви, Мая Райкова, Кристина Иванова, Траян Костов и Росен Маринов.

Предстои Александра Златева да представи България на XXVII Международен конкурс „Златен микрофон” в гр. Кастанай, Казахстан по покана на организаторите. Това е поводът за Благотворителния концерт, който организира МШ „Илия Бърнев” на 10 април, от 19.00 часа, в залата на НЧ „Развитие 1869”. В него ще вземе участие Гласът на България Кристина Иванова, която ще проведе майсторски клас на 9 и 10 април с талантливите певци от школата. В концерта ще участват и Балетна школа при НЧ „Развитие 1869”, Танцова школа „Сладури” и Клуб по спортни танци „Фея данс”.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе