Проведе се ученическа конференция на тема „Известни български учени и техните постижения“

Заместник областният управител Евгени Драганов откри Областна ученическа конференция на тема Известни български учени и техните постижения“. Форумът се организира от клуба по Гражданско образование към НПТГ„Шандор Петьофи“-Разград със съдействието на РУО – Разград, Областния управител и работодатели.

YouTube

Радваме се, че сме домакини на такова престижно мероприятие, посветено на 56-тата годишнина от създаването на техническата гимназия – сподели пред участниците г-н Драганов. Той поздрави тийнейджърите, подготвили доклади за участие в конференцията, а също и институциите с ангажимент към събитието – РУО, РБ”Проф. Боян Пенев”, разградския бизнес. Заместник областният управител припомни, че макар България да няма нобелов лауреат, много именити учени с български имена, но живеещи в чужбина, имат сериозен принос към световната наука, допълни още, че систематизираните научни познания винаги са помагали на човечеството да върви напред. Г-н Драганов адмирира действията на училищата от региона, които внедряват в обучителния процес съвременни методи.

Целта на конференцията бе да се популяризират постиженията на българските учени и да се предостави възможност за изява на учениците да представят познания по темата.

На конференцията бяха представени 10 доклада на ученици от: НПТГ”Шандор Петьофи”, ПГТС”Христо Смирненски”-Разград, СУ”Св.св. Кирил и Методий”-Самуил, ОУ”Н.Й.Вапцаров”-Разград и ОУ”Васил Левски”-Разград. Техните автори и ръководители получиха сертификати за участие в конференцията.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе