Всички класове от ОУ „Ив. С. Тургенев” се включиха в Маратона на четенето

В рамките на тазгодишното издание на Маратона на четенето главният библиотекар от РБ „Проф. Боян Пенев” Галя Ралева посети ОУ „Ив. С Тургенев”, за да удостои с внимание и да поздрави децата от учебното заведение.

Любопитна подробност е че всички паралелки в училището се включиха в Маратона на четенето с различни инициативи – самостоятелно, в рамките на класа и съвместно с други класове. Първокласниците с четене на верижка; второкласниците  с изразително четене на стихотворения и разказване на басни; третокласниците с четене на приказка по роли и четене на стихотворения; четвъртокласниците се представиха с автобиографии на любими автори и четоха от любими произведения. Петокласници и седмокласници заедно се включиха в Маратона като размениха традиционните роли големи да четат на по-малки – в този случай петокласници представиха на седмокласниците любимите си книги. Четящата верижка на поколенията, идея на ІІ б, предизвика голям интерес.

YouTube

Представители на всички класове получиха грамоти за активно участие и покана да се включат в предстояща инициатива „Забавното четене” на българския детски портал Аз-детето.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе