Български кикбоксьор е новият носител на световната купа WAKO

Осем победи и Световна титла на WAKO PRO за България от второто издание на SENSHI в „Арена Армеец“.

Капитанът на националния ни отбор по кикбокс Атанас Божилов завоюва Световната титла на WAKO PRO.

YouTube

Осем победи и нов световен шампион на WAKO PRO в категория до 71.8 кг. е равносметката за България от второто издание на професионалните бойни гала вечери SENSHI. Двубоите и зрелищното шоу в „Арена Армеец“ снощи изправиха публиката на крака и още веднъж показаха изключителната класа на българските бойци.

Капитанът на националния ни отбор по кикбокс Атанас Божилов демонстрира изключителна техника, ловкост и опит и успя да надделее над опонента си от Беларус Макс Сподаренко. Двубоят се игра в пет пълни рунда, като българинът беше значително по-свежият представител на ринга. Срещата приключи със съдийско решение (3:0) в полза на капитана на националния ни отбор. С това той взе пояса от предишния му носител – Владимир Вълев-Питбула, и успя да се пребори Световната титла на WAKO PRO да остане в България.

Втората голяма среща от бойната карта на SENSHI не приключи със същия успех. Деян Топалски загуби спора за европейската титла на WAKO PRO от босненеца Ахмед Крънич. 11-кратният републикански шампион по кикбокс и ММА се би с Крънич по правилата на кикбокс, в стил К-1, категория до 88,6 кг. Двубоят се проведе в 5 пълни рунда, като през тях българинът показа много добра съпротива и успя да нанесе няколко сериозни крошета на опонента си, но победата все пак отиде при боеца от Босна и Херцеговина. Това беше и единствената среща на SENSHI, в която участва българин, но победата не отиде при него.
Гала вечерта започна с абсолютна доминация за родните състезатели. Бойният спектакъл беше открит със среща по карате киокушин, която изправи един срещу друг Петър Стойков и руснака Омар Магомедов по правилника на Световния киокушин съюз (KWU) – International Professional League. 22-годишният Стойков достигна до победата, след като съдиите край ринга отсъдиха категорично 3:0 в негова полза.

След убедителната си победа на първото издание на гала вечерта във Варна, и сега Николай Йоргов не разочарова феновете си. Той постигна убедителна победа срещу опонента си от Холандия Томас Дуве, който е от отбора на световната кикбокс легенда Петер Артс. В първите два рунда Николай Йоргов доминираше в двубоя. Третият рунд бе най-равностоен, а боецът на Артс пласира няколко силни удара към българина, но и това не сломи родния боец. Съдиите отсъдиха 3:0 за Йоргов, с което той бележи втори успех на професионалния ринг на SENSHI.

Третият двубой на гала вечерта също завърши в полза за България. По правилата на KWU Professional International League на ринга се изправиха Кристиян Георгиев и Маркос Зинхани от Бразилия. Българинът завоюва уверено победата и спечели с единодушно съдийско решение. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев специално връчи купата на Георгиев.

С огромни овации и аплодисменти в зала „Арена Армеец“ беше посрещнат най-добрият български муай тай боец Антон Петров. Той се изправи срещу Танасис Кукуфикис от Гърция. Още в първия рунд българинът успя да вземе надмощие и след сравнително спокойното начало, Петров затисна съперника си в ъгъла, засипвайки го с мощни лакти и прави. Срещата приключи с лекарска забрана още в началния рунд за 29-годишния Кукуфикис, който не бе в състояние да продължи. Категорията на двамата бе 67 кг.

Андриян Димитров грабна специалната титла на SENSHI. В петата среща от бойната карта той се изправи срещу изключително опитния български боец Христо Йорданов, който снощи в „Арена Армеец“ направи и своя бенефис. Андриян се възползва по чудесен начин от височината и дължината на ръцете и краката си, като от дистанция маркираше по-ниския си, но и далеч по-опитен противник. Йорданов изчакваше своите моменти в мача, но това не беше достатъчно. Двуметровият състезател от Варна взе победата и получи първата специална титла на SENSHI.

Доминацията за България продължи и в следващите мачове. Многократният ни медалист от световни и континентални първенства Костадин Костов продължи безупречното представяне на родните бойци, побеждавайки японеца Юта Учида със зверско ляво кроше в главата. Надеждите се оправдаха напълно и за представянето на Богдан Шумаров, който победи чрез единодушно съдийско решение 3:0 възпитаника на Петер Артс – Иляс Букаюа в мач по правилата на К-1, кат. до 72.5 кг. Двубоят започна с дебнене от двете страни, като Шумаров пръв нанесе по-сериозна атака чрез двоен лоу кик. Решаващ за срещата беше финалният рунд, в който Шумаров притисна опонента си сериозно и съдиите отсъдиха единодушно 3:0 в полза за българина.

При чуждестранните сблъсъци за вечерта победите отидоха при Германия, Холандия и Русия. В кикбокс двубой боецът на Петер Артс – Бадр Фердаус, надделя над Саша Драгич от Сърбия в мач по правилата на K-1 в категория до 95 килограма. Това се оказа и единствената победа за момчетата на холандската кикбокс легенда на SENSHI.

Германия победи Япония в четвъртия киокушин двубой за вечерта. Японецът Акира Умемура се изправи на ринга срещу Сергей Браун от Германия в категория до 90 кг. Срещата приключи във втория рунд, когато Браун пласира точен въртящ удар с пета на японеца.

Последният за вечерта двубой по карате киокушин се проведе между руснака Андрей Чехонин и представителя на Казахстан Аслан Садвакасов. Руснакът постигна изразителна победа, отказвайки още в първия рунд съперника си.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе