Серия от експлозии в църкви и хотели в Шри Ланка, има убити и ранени

Шест експлозии проехтяха в Шри Ланка по Великден, съобщава АФП.

Взривени са три луксозни хотела – „Шангри Ла“, „Синамън гранд“ и „Кингсбъри“ в столицата Коломбо. Експлозии е имало и в три католически църкви – „Свети Антоний“ в Кочикаде в столицата, „Свети Себастиан“ в Катувапития – близо до Коломбо и „Цион“ в Батикалоа в източната част на острова.

YouTube

Към момента АФП съобщава за най-малко 42 жертви и около 150 ранени. Според Си Ен Ен обаче броят на загиналите е най-малко 80, а на ранените – над 200. Властите предупредиха, че броят на загиналите и пострадалите вероятно се разминава, тъй като в църквите е имало огромно множество хора, отбелязващи Великден.

Болниците са препълнени, а в районите на взривовете цари хаос. „Вече бяха приети 80 души и продължават да пристигат още“, съобщи представител на Националната болница в Коломбо, пожелал анонимност. Експлозиите са били координирани и са избухнали по едно и също време на няколко места на островната държава. Все още никой не е поел отговорност за атаките, които властите вече определиха като тероризъм.

Първата експлозия е избухнала в Храма „Св. Антони“ в столицата Коломбо. Втората експлозия е засегнала църквата „Сан Себастиан“ в Негомбо, град с преобладаващо католическо население на север от столицата. Църквата „Сан Себастиан“ призова за помощ на страницата си във Facebook. Взривове е имало в още една църква, както и в три хотела.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе