ОУ”Васил Априлов”-Исперих отпразнува патронния си празник

Гюнай Хюсмен поздрави учениците и учителите от ОУ”Васил Априлов”-Исперих за патронния им празник.

„Като бивш възпитаник на това училище, аз се гордея с моите учители и тези след тях с това, че продължават да допринасят за развитието на по-доброто бъдеще на Исперих – нашите деца” – каза пред гостите и участниците в тържеството за празника г-н Хюсмен.

YouTube

Той поздрави и родителите за това, че отглеждат умни и възпитани деца. „Вярвам, че в такова сериозно училище, което с гордост и отговорност носи името на Васил Априлов, с всеотдайните учители и прекрасните деца Област Разград и град Исперих ще ги бъде и ще се развиват” – заяви категорично Областният управител. Заедно със заместник-кмета на община Исперих Айджан Бейтула, старши експерт по организация на средното образование в РУО-Разград Атанас Дончев, директорът на Регионален исторически музей-Исперих Цвателин Цветанов, представители на община Исперих, бивши учители и родители г-н Хюсмен се наслади на уникалния спектакъл, представен от учениците в ОУ”Васил Априлов”.

Постановката бе определена жанрово като „празник на народите”, а надсловът й бе „На една земя – под едно небе”. Главни герои бяха четири деца, които с помощта на песента и танца, а също и любопитни информации, обикалят множество европейски държави и споделян наученото с връстниците си. Музикалните прояви, традиционни за: Испания, Русия, Австрия, Германия, Великобритания, Турция, България и други държави, бяха подготвени от ученици в различните класове.

Най-много аплодисменти събра надсвирване в буфо синхронада между българска и шотландска гайда. Тържеството завърши с дълго хоро, поведено от директора на училището Екатерина Димитрова. Спектакълът бе последното събитие от няколкодневни прояви от 19 април до днес, посветени на патронния празник. Част от събитията бе и конкурс за рисунки, с които бе украсено цялото училище.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе