Ученици от Разград се включиха в Национална младежка среща в Силистра

Двама ученици от Разград – Николай Пенчев  от ППМГ „Акад.Н.Обрешков“ и Сезен Юмерова от ПГИ „Робер Шуман“, придружавани от Станислава Петрова – секретар на Общинския съвет по наркотични вещества, се включиха в  Национална младежка среща „#БОС – Бъди, опази, съхрани себе си“, която се проведе в град Силистра от 19 до 21 април .

Проявата се организира от Ученическия парламент в Силистра с подкрепата на Община Силистра, Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, Превантивно информационния център по зависимости и Центъра за кариерно ориентиране. Участваха младежи от Силистра , Русе, Разград, Шумен, Балчик, Тутракан и София.

YouTube

За дискусия бяха предвидени теми, свързани с личностното развитие на младите хора, предизвикателствата пред тях в 21-ви век, възможностите за изява и съхранение на постигнатото. Основната идея на срещата бе да се даде поредна възможност младите хора да изразят свободно мнението си по теми, които ги вълнуват и се отнасят до тяхното развитие, да бъдат креативни и активни. „ Младият човек – творец и създател“ , модератор Николай Неков, президент на „Младежки Бизнес клуб, основател на компания за бизнес консултиране и реклама, „Младият човек – предприемач“, модератор Антон Симеонов, генерален директор в SoftServe, „Създай мечтаната реалност“, „Как  да бъдеш творец на своя живот“, среща разговор с младата поетеса Ана-Мария Герасимова, тренинг и дискусия на тема „Предизвикателствата БОС – Бъди, Опази, Съхрани……себе си“ с модератор Валентин Минков – психолог от Превантивно-информационен център по зависимости – Плевен и дискусия на тема „Емоционална интелигентност“ с модератор Милена Петрова- психотерапевт, член на Международната Психотерапевтична Асоциация „Свобода“ бяха темите с , които децата бяха запознати и работиха интерактивно по групи.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе