Проведе се „Приказна фиеста” в СУ”Христо Ботев”-Разград

В Световния ден на книгата Главният секретар на Областна администрация Михаил Тодоров бе официален гост на „Приказна фиеста” – дейност по проект „Когато се сдружат мишката и книжката”, реализиран от СУ”Христо Ботев”-Разград.

YouTube

Училището работи по проекта, с който е вписано в списъка на иновативните училища, от октомври 2018 г. Фиестата, в която децата участваха със семействата си, бе финалното събитие на етапа от тази учебна година, работата по проекта продължава и през следващата. Дейностите досега бяха насочени предимно към децата от първи до четвърти клас. Точно те се събраха днес на фиеста с приказни костюми. Участваха в състезание по екипиране на Червените шапчици от отбора си, представиха ъпгрейдван вариант на приказката „Дядо вади ряпа”, заедно с родителите и по-малките си братчета и сестрички редиха пъзели, отгатваха гатанки и оцветяваха картинки.

Фиестата няма състезателен характер, всички участници получиха по близалка и си тръгнаха с усмивки.

Проектът стимулира семейното четене и споделянето на прочетеното в социалните мрежи – обясниха от училищната управа.

„Не спирайте да четете, деца, всеки ден, по малко, но редовно, защото четенето е вашият прозорец към света, средство за откриване на нови светове и преоткриване на забравени стари” – обърна се Главният секретар на Областна администрация-Разград Михаил Тодоров към малчуганите.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе