Български дизайнерски велосипед спечели престижна награда

Дизайнерският градски велосипед URBANIZED BIKES, който е създаден и се произвежда в България, спечели изключително престижния приз на световния конкурс за дизайн Red Dot в Германия, отличен измежду 6300 кандидатури.

Това е втората престижна награда за велосипеда, след като през 2017 прототипът спечели златен медал на най-големия международен конкурс за дизайн A’design Awards в Италия.

YouTube

Изключително красивият и стилен луксозен велосипед се ползва с голяма популярност сред модно ориентираните жители на големите градове в Европа, които го използват както за пътуване до работа, така и за развлечение. Собственици на велосипеда коментират, че открояващите се цветове и изчистен дизайн го правят невероятен аксесоар към стилното им облекло. Фактът, че благодарение на техническите си качества велосипедът не изисква никаква поддръжка го превръщат в невероятно практичен и използваем при всякакви условия.

Безвъздушните гуми не се помпят, ремъчното задвижване не се смазва и съответно не цапа панталоните, капсулираните спирачки и скоростна кутия не се зацапват и не се нуждаят от никаква поддръжка.

Велосипедът стана много популярен и отвъд океана след като през декември миналата година фирмата беше спонсор на международния тенис турнир Хавай Опън в Хонолулу и собственик на велосипеда стана световният номер 7 в тениса Кей Нишикори, който коментира, че това е първият велосипед, който притежава.

Продукцията на URBANIZED BIKES е лимитирана, тъй като всеки велосипед се сглобява ръчно и преминава през комплексни тестове и прецизен контрол на качеството. По-голямата част от велосипедите отиват на чужди пазари, но и в България някои от модните икони също са успели да се сдобият с екземпляри.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе