Как растенията влияят на атмосферата в офиса

Работещите в офис с растения вземат с 20% по-малко болнични от работещите в неозеленени помещения, констатираха учени от Вагенингенския университет и научното предприятие „Фитагорас“, съобщи холандския сайт „НЛТаймс“.

Растенията намаляват броя на дните, в които един служител отсъства от работното си място поради заболяване, средно с 1,6 на година, смятат учените.

YouTube

Холандските учени са сравнили как се променя работната атмосфера след поставянето на растения в офиса. Те поставили сензори в помещенията, за да определят физическото изменение на вътрешния микроклимат.

Също запитали служителите как възприемат работното си място, каква е работната атмосфера, какво е тяхното настроение и самочувствие – преди и след поставяне на растенията.

Растенията повишили влажността на въздуха в работното помещение средно с 5%.

Температурата също станала по-приятна – в офис с растения служителите усещали горещина или студ не толкова рязко, колкото в офис без растения.

Растенията оказали и видим ефект върху настроението на служителите. Те станали по-позитивни през работното си време, а след като си тръгнели от работа, по-малко се тревожели за свършеното.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе