Чешки футболен национал загина при катастрофа на бус в Турция

Чешкият футболен национал Йозеф Шурал загина в автомобилна катастрофа в Турция, потвърди неговият клуб Айтемиз Аланияспор.

Минибусът, превозващ играчите на елитния турски тим, се е ударил при прибирането си от гостуването на Кайзериспор, завършило при равенство 1:1.

YouTube

В резултат на катастрофата седем от футболистите на Аланияспор са пострадали, като Шурал е починал от раните си в болницата. Седемте футболисти са решили да си наемат ВИП минибус, вместо да се приберат с клубния автобус от Кайзери, но наетият автомобил е катастрофирал на около пет километра преди Алания. Шофьорът на ВИП минибуса е задържан, докато тече разследването на катастрофата.

Президентът на Аланияспор Хасан Чавушоглу заяви, че шофьорът на минибуса е заспал в движение, което е причинило инцидента. „Според информацията, която получиха от шефа на полицията, в минибуса е имало двама шофьори, но и двамата са заспали“, каза Чавушоглу пред местните медии.

28-годишният нападател Йозеф Шурал е бивш капитан на най-големия гранд в Чехия Спарта Прага, като има и 20 мача и един гол за националния отбор на родината си. Той е преминал в Аланияспор от Спарта в началото на тази година.

Останалите шест футболисти, които са пострадали в катастрофата, са в стабилно състояние и без опасност за живота.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе