Мистерии, необясними и до днес

Облакът, който се появява всеки следобед

Всяка година от септември до март, всеки следобед буреносен облак, на име Хектор се формира над островите Тиви в Австралия. Хектор е една от най-постоянните гръмотевични бури. Кръстена е на пилот от Втората световна война и е обект много метеорологични изследвания. Все още обаче няма обяснение защо бурята продължава да се появява.

YouTube

Изчезналият екипаж

Джойита е търговски кораб, който мистериозно изчезва в южната част на Тихия океан през 1941 г. Това, което е интересното е, че този кораб е построен така, че практически не може действително да потъне. Когато корабът е намерен, все още голяма част от него е над водата, но на него няма нито един човек. На борда е имало 25 души, но никой не е намерен. Не е намерен и нито един труп.

Ръкописът, който никой не разчита

Преди около 500 години се появява текст, написан на неизвестен език и непозната писмена система от неизвестен автор. Името на ръкописа е дадено в чест на Уилфрид Войнич, литовски библиофил, който купува ръкописа през 1912 г. в Италия. Смята се, че текстът може да е бил написан в Северна Италия, но никой не е съвсем сигурен. Множество криптографи и пробивачи на кодове работят върху ръкописа, но никой не успява да разбере какво всъщност казва текстът.

Гробът на Антоний и Клеопатра

Въпреки многобройните лъжливи твърдения, че някой е „близо до откриването” на гробницата на Клеопатра, до днес никой няма представа къде е погребана една от най-емблематичните жени в историята на човечеството. Смята се, че е погребана заедно с любовника ѝ Марк Антоний. Всъщност гробницата на Клеопатра не е единствената, която остава загадка за археолозите, същото е с Моцарт и Чингиз Хан например.

Тялото на 2000 г., което още има коса, мигли и кръв във вените

Гробницата на китайска аристократка по времето на династията Западен Хан е намерена около 2000 години след смъртта ѝ. Учените претърпели шок, когато видели тялото на Лейди Ден, което било невероятно добре запазено. Всичките ѝ органи и кръвоносни съдове били непокътнати, във вените ѝ е намерено малко количество кръв от кръвна група А, тя все още има коса и мигли. Най-голямата изненада е мистериозната течност, в която е накиснато тялото – и до днес учените не знаят каква е тя.

Източник: vesti.bg

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе