Стойчо Стоев преди гостуването на Берое в Стара Загора (ВИДЕО)

Снимка: Ludogorets TV

Треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев говори пред клубната телевизия преди гостуването на Берое в петък.

– Г-н Стоев, какво очаквате от мача с Берое?
– След неудачите в мача с Черно море очевидно е, че нещата трябва да се променят. В положителна насока, тъй като малко или много се натрупа известно напрежение в отбора. Трябва да се представим на ниво. Хубаво е, че самите футболисти осъзнават след мача с Черно море, че трябва да има промяна във визията ни за много неща. Надявам се да се получи срещу Берое в петък.

YouTube

– Запознат ли сте с класата на Берое и моментното състояние на тима?
– Естествено. Следя мачовете им. В момента Берое е в подем. Играе добър футбол. От психологическа гледна точка Берое се намира в едно много добро състояние. Играе за самия футбол. За доброто си представяне, защото ситуацията в момента е такава, че няма как Берое да играе за нещо повече. Когато един отбор е освободен от големи очаквания, обикновено се представя на високо ниво.

– Психологически Лудогорец възстановен ли е след загубата на „Тича“?
– Не бих могъл да дам точен отговор. Наистина след двубоя с Черно море нещата в психологически план не бяха чак толкова добри. Но работим и се стремим този проблем да се реши. Хубавото, че се вижда, че отборът иска да преодолее това, което се случи. Надявам се да го покаже на терена.

– Като че ли Лудогорец няма право на подобни грешки до края?
– Реално да. Поглеждайки мачовете, които ни предстоят, не би трябвало да правим такива грешки. Сами си правим трудно първенството. Явно ще ни е трудно. Но сега е моментът един класен отбор да покаже, че наистина е класен.

– Какво според вас не достига на Лудогорец в последните мачове да покаже играта, която всички очакват?
– Комплексни са нещата. Не бих искал да ги коментирам. Важното е, че трябва да излезем от тази ситуация. Осъзнаваме, че тя е напрегната. Човек трябва да покаже и характер освен това, което притежава като спортно-технически умения.

– Следите ли детайлно резултатите на другите отбори в Първата шестица?
– Да, разбира се. Как да не ги следя. Мачовете намаляват, напрежението се увеличава. Напрежението е основно при нас и ЦСКА-София, защото ние се борим за шампионската титла. На нас, треньорите работата ни е да следим конкурентите.

– Пет точки аванс пет кръга преди края на първенството. Малко или много е това?
– И малко и много. Ако отборът се представя на ниво и се стреми във всеки мач показва потенциала, който има, това е добра преднина. Ако е колеблив в изявите си, нормално е тези пет точки да не са голяма разлика. Но всичко зависи от нас.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе