Три българки са сред жертвите на кипърския сериен убиец

Кипърската полиция публикува списък с изчезналите жени през последните години на острова.

Между тях са три българки, както и разпознатите вече жертви на 35-годишния килър Никос Метаксас, пише Труд.

YouTube

Българките са:

1/ Ангелина Тихомирова Илиева – Изчезнала на 30.06.2012

Възраст 24 години. Живяла в Никозия. Височината е 1,60 м.

2/ Виолета Милков Шекер – изчезнала 31.10.2008

Възраст 25 години. Гражданин на България. Живяла в Никозия.

3/ Томова Вертер Мариета – изчезнала на 26.07.1997

Възраст 28 години. Гражданин на България. Тя изчезва от круизен кораб, където е работила. Височина е 1.70 м. Последния път, когато е видяна е носила бяла риза, червена жилетка и черна пола.

Майката на 35-годишния сериен убиец на жени от Кипър е българка. Тя е от Стара Загора, баща му е кипърец, следвал у нас. Двамата се запознават като студенти, имат две деца – Никос и по-малката от него Лени. Разводът между родителите е тежък и скандален.

Криминалистите са на мнение, че Метаксас харесва вниманието на журналистите и изпитва истинска наслада, когато разказва за жестоките си престъпления. Полицията в Кипър продължава да търси труповете на жертвите на първия сериен убиец.

Разследващите не изключват броят на жертвите му да се увеличи. За последните четири години в Кипър са изчезнали 32 жени. Четири от тях са имали регистрация в сайта, в който Метаксас се е подвизавал под името „Орестис АПОЕЛ” и се е запознал с жертвите си. Пред съда офицерът разказа, че е убил пет жени и две малки момиченца.

В Нацгвардията Метаксас бил уважаван от всички. В свободното си време се занимавал с фотография и дори си сътрудничел с няколко издания, на които пращал пейзажи, всички от злокобните места, където е извършвал престъпленията.

Междувременно в Кипър пристигнаха и експерти от Скотланд Ярд, които ще помагат с разследването.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе