Как да разберем, ако имаме липса на магнезий

Колкото и да се говори за ползите от магнезия, като че ли никога не е достатъчно – или поне така изглежда, съдейки по това колко хора страдат от дефицит на този жизненоважен минерал, при това – без да подозират.

Ако сега четете това изречение и у вас се заражда съмнението дали не сте в графата на хората с дефицит, ето още малко насочващи въпроси, от които може да разберете:

YouTube

Имате ли неспокоен сън, с чести будения?
Заспивате ли трудно?

Имате ли крампи (мускулни спазми), имате ли понякога спазъм на клепачите?

Остеопороза

Аритмия

Мускулна слабост

Тревожност и прекомерна изнервеност

Всички тези състояния може да бъдат причинени и от дефицит на магнезий, въпреки че е съвсем реалистично да са следствие и от други причини. Най-често обаче тревожността, нервите и некачествения сън, както и крампите в прасците, са достатъчно силен сигнал за това, че не приемате достатъчно магнезий или че просто го губите твърде бързо.

Стресът и физическото натоварване са двете ситуации, при които магнезият буквално „изчезва“ от тялото ни. Запомнете това – всяка стресираща мозъка и тялото ситуация отвежда този важен минерал от тялото ни, и то остава „на сухо“, неспособно да се справи с всекидневните си задачи.

А под стрес можем да разбираме буквално всичко – защото всеки човек има собствен, уникален капацитет за справяне с предизвикателствата в живота. И ако за едни нещо е тежко, за други може да е елементарно и обратното – а най-ясният признак за това дали нещо е стресиращо за вас или не е качеството на живот. Ако загубите съня си, ако сте тревожни, ако реагирате с агресия и нерви на най-обикновени житейски ситуации, ако се чувствате „като парцал“ и се чудите какво ви е – ами, стресирани сте! И тялото ви няма механизъм да поеме този стрес, защото е лишен от магнезий.

Решението е само едно – да си набавите количество от минерала под формата на бързоусвоим магнезий, който да запълни липсите и да ви осигури спокойствието, от което имате нужда, за да взимате важни решения или просто да продължите да извършвате всекидневните си дейности по нормален начин. Много хора са удивени от ефекта на магнезиевите добавки за съня им – и това е ключово доказателство, че той действа и оправя дефицита в тялото.

За да се възползвате максимално от ефектите на минерала, търсете добавки, които се разтварят бързо и доставят максимално количество усвоим магнезий на тялото ви.

Източник: vesti.bg

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе