Учителки от ДГ”Славейче”-Разград са на посещение в Одрин

Група от педагози от ДГ”Славейче”-Разград и представители на образователната сфера в областния град е на посещение в Одрин, Република Турция, вчера и днес, 3 и 4 май. Визитата е поредното събитие, организирано от Областна администрация-Разград и Областната управа на Одрин въз основа на подписаната преди година и половина Декларация за сътрудничество и съвместна дейност между двете области.

YouTube

18-те педагожки от Разград посетиха детска градина „Нилюфер Хатун” в Одрин, където бяха посрещнати от директора Сибел Туна и от учителките в градината. Специалистите в българската и турската детска градина споделиха добри практики по отношение на грижата за децата.

Детската градина в Одрин работи на две смени, като не е предвидено спане на децата в нея, първа смяна са по-големите деца – 5-6-годишни, а следобед детската градина се посещава от 3-4-годишните. Групите са от по 22-24 деца, за всяка група се грижи по една учителка.

Домакините бяха подготвили програма, която възпитаниците им представиха, родителите на децата също имаха възможност да наблюдават какво са научили те в детската градина.
Освен обмяна на опит посещението на групата от Разград включва и разглеждане на туристически забележителности, сред които джамията „Селимие”.

От името на учителките в ДГ”Славейче” директорът Младенка Ботева изказа благодарност на Областния управител на Разград Гюнай Хюсмен за предоставената възможност за осъществяването на обмяната на опит с колегите им в Одрин.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе