Почина журналистът Радослав Янкулов

На 66 години почина бившият директор на Българското национално радио Радослав Янкулов. Тъжната вест съобщиха негови близки във Facebook.

Радослав Янкулов бе един от емблематичните спортни журналисти, бивш директор на Българското национално радио, запален фен на футболния „Славия“.

YouTube

Радослав Янкулов е роден на 11 февруари 1953 година в София. Учи в 7-а гимназия, но в края на 10-и клас се премества в спортното училище „Олимпийски надежди“. Завършва ВИФ и журналистика в СУ „Св. Климент Охридски“. През 1976 г. постъпва в БНР. В края на 80-те напуска „Хоризонт“ и за кратко е зам. главен редактор на спортната редакция в БНТ. Оглавява частното радио „Експрес“ през 1992 г. от самото му тръгване, а когато го напуска, става шеф на радио „99“. След него оглавява софийския канал на пловдивското радио „Канал Ком“. Основател е на първото спортно радио в България – радио „Спорт“, дало пътя на редица настоящи спортни журналисти. Директор е на пресслужбата на БФС от 2001 до 2003 г. След това става шеф на спортната редакция на БТВ, когато в ефира на медията за първи път в България са излъчвани мачове от английската Висша лига. Ръководител е на пресслужбата на бившата Държавна агенция за младежта и спорта (ДАМС), когато начело бе Весела Лечева (2005-2009 г.) Генерален директор е на Българското национално радио от 23 май 2013 г. до 17 май 2016 г.

Радослав Янкулов е семеен, има две дъщери.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе