Лудогорец си връща Светослав Ковачев

© ludogorets.com

Лудогорец няма да преот­стъпва повече крилото Све­тослав Ковачев. 21-годиш­ният футболист в момента е под наем в Дунав Русе. Той прави силен сезон, като в 27 мача вкара 7 гола. Решението на спортно-техническото ръ­ководство на орлите е да за­лага вече на него. За тази цел той ще остане в тима, като ще започне подготовка в на­чалото на юни, пише вестник „Тема Спорт“.

Засега не така стои поло­жението със защитника Вен­цислав Керчев. Той е преотстъпен в Ботев Враца. Брани­телят също ще се върне в Лу­догорец, но е възможно отно­во да бъде даден под наем. Трима чужденци в момента са преотстъпени до края на ка­лендарната 2019 година. В казахстанския Ордабаси са Жоао Паоло и Мей Махлангу, а Жуниор Брандау е в бразилския Гояс.

YouTube

От новия сезон е сигурно, че с екипа на Лудогорец ще се подвизава и Мавис Чибота от Бней Йехуда. Както е извест­но, орлите купиха нападателя от ДР Конго още през зимата за около 800 000 евро. Те обаче не успяха да убедят настоя­щия му клуб да го пусне в Раз­град преди края на сезона.

През изминалия уикенд той вкара при равенството 2:2 на Бней Йехуда с Макаби Хайфа. Чибота откри резултата в 7-ата минута след самостоя­телен пробив и плътен удар, който направи безпомощен стража на гостите. Това бе­ше гол номер 11 за африканеца от старта на кампанията. Той пропусна четири мача през пролетта заради трав­ма, което бе притеснило раз­градчани.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе