Облачността над Източна България ще се запази и днес

Днес облачността над западната половина от страната ще продължи да намалява и ще бъде предимно слънчево, а над източната ще се задържи значителна и на отделни места ще превали съвсем слабо.

Това съобщи дежурният синоптик Христо Христов от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), предаде Агенция „Фокус”. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър, който до края на деня в много райони ще стихне. Максималните температури ще са между 16° и 21°, в София около 16°. Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за май, през деня слабо ще се понижи.

YouTube

По Черноморието ще има значителна облачност, на места ще превали дъжд. Ще духа умерен северозападен вятър, но постепенно ще отслабва. Максимални температури 15°-17°. Температурата на морската вода е 14-15°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще има значителна облачност и на отделни места, главно в Стара планина ще превали сняг. Силният северозападен вятър постепенно ще отслабне и ще е до умерен. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 7°, на 2000 метра – около 0°.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе