Областният управител поздрави Генералния консул на Русия в Русе

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен бе гост на официалния прием на Генералния консул на Русия в Русе Андрей Громов по повод 74-годишнината от Победата във Великата Отечествена война.
Събитието се проведе тази вечер в Русе и събра в залата на хотел „Дунав Плаза” представители на местната и регионална власт от консулския район, общественици и граждани на Русия, живеещи в България. Официалната част на приема започна с химните на двете държави, след приветствието си към гостите Генералният консул призова за минута мълчание в памет на загиналите във войната. Той отдаде заслуженото и на четиримата ветерани, които живеят в неговия консулския район, те са от Русе, Плевен и Габрово. В залата бе дъщерята на ветеранка от Русе, която нямаше възможност лично да присъства.

YouTube

Генералният консул Андрей Громов изпрати цветя и бонбони на възрастната жена, пожела крепко здраве и благодари за доблестното й участие във войната.
Г-н Хюсмен поздрави Генералния консул с Деня на Победата 9 май и пожела доброто сътрудничество между тях да продължи.
По време на приема Областният управител разговаря с представители на местните и регионални власти в Североизточна България, с общественици от региона.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе