Денят ще бъде облачен

Днес ни очаква облачен ден.

Преваляванията в Западна България ще намаляват, но на изток ще вали до вечерта.

YouTube

В Югоизточна България са възможни и по-значителни количества с гръмотевични бури. Температурите в петък – между 17 и 22 градуса. По-значителни пориви на вятъра ще има в ранния следобед в планините, в Дунавската равнина, в Пловдивско и Пазарджишко, информира NOVA.

В планините ще вали – до 2000 метра надморска височина дъжд, а над тази граница, по най-високите места – сняг. Вятърът в планините ще е силен – със скорости до 60-70 километра в час. Около крайбрежието днес ще е по-често облачно с превалявания, по-значителни по количества на югоизток. Температура през деня там – около 18-19 градуса.

През нощта и в събота облачността ще се разкъсва до слънчево време в Западна и Централна България. Валежи и гръмотевични бури ще има в източна България. В неделя вечерта и в първите дни на новата седмица страната ни ще попадне под влиянието на обширен средиземноморски циклон с по-значителни валежи в Западна и Централна България, както и с по-осезаем вятър. Дневните температурите през почивните дни ще се колебаят около 20 градуса. След това ще паднат с няколко градуса, но сериозно захлаждане не се очаква.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе