Знаци, че си по-интелигентен, отколкото мислиш

Интелигентността е способността на бързо приспособяване към нови обстоятелства и ситуации. Експертите са на мнение, че интелигентността е по-скоро потенциал, а не умение, което се развива.

Следните осем признака ще ви покажат, че сте по-интелигентни, отколкото смятате:

YouTube

Свирите на музикален инструмент

Съществуват много проучвания, които доказват, че свиренето на музикален инструмент развива способностите на децата.

Дори съществува теория, че само един месец уроци по свирене на инструмент е нужен на дете между 4 и 6г., за да подобри резултатите си в предучилищната и първите години в училище.

Вие сте най-голямото дете в семейството

Много генетични изследвания потвърждават теорията, че най-големите деца в семейството имат по-висок коефициент на интелигентност в сравнение с по-малките си братя и сестри. Това е и причината в повечето случаи големите деца да са по-успешни в това, което вършат.

Чели сте много книги в детството си

Ако още от деца сте имали интерес към четенето на книги, то значи несъмнено би трябвало да сте по-паметливи и интелигентни от останалите си връстници.

Проучване, проведено сред 2000 двойки близнаци, установява, че детето, което се е научило да чете и пише по-рано, има по-добри резултати в училище. Вярва се, че четенето на книги от ранна възраст развива комуникативността и адаптивността на децата.

Често усещате тревожност

Все повече проучвания подкрепят теорията, че хората, които по-често се тревожат, са по-интелигентни от тези, които не са толкова емоционални. Честата тревожност в повечето случаи е признак на прекалено обмисляне и анализиране на различни ситуации.

Духовити сте

Оказва се, че чувството за хумор и интелигентността са взаимосвързани. По време на проучване, проведено сред 400 ученика, децата трябвало да решат тест за интелигентност, след което да измислят смешна история, като темата е „точка”.

Учениците с по-висок коефициент на интелигентност се справят по-добре и с втората задача.

Любознателни сте

Любознателността е много отличителен признак на интелигентните хора. Любознателните хора имат по-различен начин на мислене спрямо останалите хора, изпитват постоянна нужда да научават нови неща и да развиват талантите си.

Разхвърляни сте

Творческият хаос по принцип е присъщ на креативни хора, които се занимават с артистични професии. Безредието в дома и на работното ви място обаче се оказва, че е и признак на интелигентност.

Нощна птица сте

Хората, които си лягат по-късно обикновено са по-интелигентни от тези, които заспиват по-рано. Природата не е дала способността на хората да работят и да бъдат активни през нощта. А нощните птици се опитват да разширят тези граници и дори да ги прескочат, като остават будни, за да вършат работа до късно.

Източник: vesti.bg

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе