Изиграха се футболните финали от Ученически игри 2019 за 11-12 клас

Заместник областният управител на Област Разград Евгени Драганов връчи наградите на победителите във футболните финали от Ученически игри 2019 за 11-12 клас, чиито домакин бе Разград. Г-н Драганов присъства и на финалната среща между СУ“Христо Ясенов“-Етрополе и VII СУ“Йордан Радичков“-Монтана, завършила при резултат 3:2.

YouTube

Мачовете от финалния етап на турнира се играха на Тренировъчната база на ПФК”Лудогорец 1945” „Гнездо на орли” от 10 до 12 май. Отборите бяха разпределени в две групи, като победителите играха за първо място, класираните на втори места – за трето, а на третите места – за пето място. Така крайното класиране придоби следният вид: 1. СУ“Христо Ясенов“-Етрополе; 2. VII СУ“Йордан Радичков“-Монтана; 3. ФСГ“Васил Левски“-Добрич; 4. ПГТ“Иван Вазов“-Несебър; 5. СПГ по туризъм-София; 6. НПТГ“Шандор Петьофи“-Разград.

Купите и медалите на най-добрите г-н Драганов връчи заедно с главния секретар на състезанието и председател на ОС на БФС-Разград Динчер Къров, главния съдия Милко Георгиев и експерта по спорт в РУО-Разград Николай Миланов. Връчена бе и една индивидуална награда – на голмайстора на турнира Илиян Славчев от СУ“Христо Ясенов“-Етрополе, който отбеляза 5 гола в трите мача, които тимът му изигра. Тимът от Етрополе за втора поредна година печели турнира от Ученически игри.

Състезанието се организира от:
Министерството на образованието и науката, Министерство на младежта и спорта, Българска асоциация „Спорт за учащи“, РУО-Разград, Областен клуб „Спорт в училище“, ПФК“Лудогорец 1945“, ОС на БФС-Разград и Община Разград.
Футболни финали от Ученически игри се провеждат в Разград за четвърта поредна година. Разград е домакин и на още два финала от ученическата надпревара – на 7 юни в спортна зала „Лудогорец” се откриват финалите по волейбол момичета 5-7 клас и бадминтон момичета и момчета в същата възрастова група. Срещите по бадминтон ще се играят в спортните зали на НПТГ”Шандор Петьофи” и ПГИ”Робер Шуман”.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе