Марселиньо бе избран за Футболист №1 на месец април според InStat Index

Снимка: ludogorets.com

Халфът на Лудогорец Марселиньо спечели при изключителна конкуренция приза за Футболист №1 на месец април според InStat Index, съобщава клубния сайт на „орлите“. Класацията бе учредена през настоящия сезон от Асоциацията на българските футболисти (АБФ), в сътрудничество с ИНСТАТ – една от най-големите компании за футболни анализи и статистика.

За първи път разликата между тримата най-добри футболисти е само 3 точки. За победител се обявява играчът с най-висок InStat Index в Първа професионална лига за съответния месец. Този индекс се определя чрез формула на основа действията на играча – голове, асистенции, точност на подавания, успешни единоборства и други показатели. Процентът на успешни действия увеличава индекса, като върху него оказва влияние и нивото на опонента в мача.

YouTube

Марселиньо заслужи първото място с InStat Index 297. Втори остана съотборникът му в Лудогорец Якуб Шверчок с 296. Призовата тройка допълва Николай Бодуров от ЦСКА-София с индекс 294.

Това е втора победа за Марселиньо в класацията, тъй като той спечели приза и за месец септември. По този начин бразилецът се изравни със звездата на Ботев (Пд) Тодор Неделев, който бе №1 за декември и февруари. Припомняме, че останалите носители на приза „Футболист на месеца“ са Кирил Десподов (за месец август), Станислав Костов (октомври), Сисиньо (ноември) и Али Соу (март).

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе