България и Египет ще си сътрудничат в сферата на туризма

Правителството одобри проект на Меморандум за разбирателство между Министерството на туризма на Република България и Министерството на туризма на Арабска република Египет като основа за водене на преговори между двете държави.

Документът отразява готовността на страните да създадат най-благоприятни условия за сътрудничество в областта на туризма. България и Египет ще стимулират обмена на информация и опит в планирането на маркетинговите си стратегии в сектора. Поставя се фокус върху видовете туризъм, които имат най-голям потенциал за взаимно привличане на туристи, а също и на туристи от трети страни, включително от далечни пазари.

YouTube

Двете държави ще си сътрудничат в подготовката и участията на международни изложения, панаири и други прояви, по време на които ще промоцират общи туристически продукти в културния, историческия, уелнес, фестивалния, селския, кулинарния и други видове туризъм. Те ще си помагат по инициативи за популяризиране на културно-историческите паметници на своите територии.

Споразумението предвижда България и Египет да си съдействат също за развитието на туристическата инфраструктура. Те ще обменят информация за планирането и реализирането на проекти в туризма и за наличието на потенциални инвеститори в сектора, като ще си предоставят взаимно експертни разработки, анализи и информационни материали.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе