Кубрат няма автобуси до Разград и Варна

Жителите на Кубрат от две седмици са без обществен превоз до Разград и Варна.

Причината – фирмата, която е обслужвала линията до областния град, е изпратила писмо до кметството, че преустановява превозите, предава БНТ. Като мотив от ръководството й изтъкват, че имат затруднения и не могат да изпълняват договора си. Според хората обаче, една от причините да останат без транспорт е лошото състояние на пътищата в региона.

YouTube

Проблемите с автобусните превози от Кубрат до Разград започват преди два месеца. Курсовете често се пропускали, а хората чакали на автогарата и недоволствали.

Алкин Неби, кмет на община Кубрат: Оправданието беше, че се е счупил автобуса, шофьорът е болен, отпуска. Имаме пътуващи, които работят в Разград, от Разград пътуващи – в Сметната палата, в полиции – не могат да дойдат до Кубрат.

От първи май фирмата превозвач окончателно спряла четирите курса дневно до Разград и изпратила писмо до общината, че едностранно се отказва да изпълнява договора, който изтича през юни, поради финансови причини. Управителят й Зюхтю Зюхтю заяви , че не желае да коментира темата и обясни, че от средата на април се е оттеглил от тази длъжност.

Алкин Неби, кмет на община Кубрат: Пътищата наистина са в окаяно състояние. Може би една от причините е такава, но не е упоменато от самия превозвач.

В момента Община Кубрат спешно търси друга фирма, която да превозва пътниците до Разград до провеждането на нов конкурс. А досегашният автобусен превозвач ще бъде санкциониран за неизпълнение на договора.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе