Многознайковци и Любознайковци мериха граматични знания

В навечерието на 24 май началният педагог от ОУ „Ив. С. Тургенев” Сийка Маринова проведе в РБ „Проф. Боян Пенев” интересно състезание на тема „Как се пише”. Характерното за класният ръководител на ІІІ а клас е използването на иновативни методи, умело съчетани с традиционните. По увлекателен начин Маринова „разходи” децата из целия учебен материал и те доказаха колко много знания са натрупали през годината. Разделени на два отбора – Многознайковци и Любознайковци, палавниците демонстрираха добра работа в екип и мотивирано защитаваха своите отговори. Противниковият отбор трябваше внимателно да слуша отговорите, за да даде зелен или червен светофар. Преподавателят г-жа Денева обобщи натрупаните точки и обяви крайният резултат – победители са всички, защото демонстрират чудесни познания, но със съвсем малка преднина тимът на Многознайковците победи в най-чудесната надпревара на знания.

YouTube

Маринова награди победителите в надпреварата „Четяща гъсеничка”. Похвали децата, че благодарение на сформираната група по интереси, свързани с дигиталните възможности, те умело се справят с изработването на презентации. Част от тях, свързани с делото на Солунските братя,  показаха на присъстващите. С това добрите новини, свързани с ІІІ а клас не приключват. Успешният преподавател показа изработеният им общ проект „Детски свят”, който показва наученото в сферата на дигиталността.

Талантливите ученици са сътворили стихотворения, едно от които за делото на братята Кирил и Методий. С вълнение споделиха, че с нетърпение очакват да посетят старата столица, където ще разгледат историческите забележителности.

Главният библиотекар Галя Ралева благодари, че избират Библиотеката като място, в което не само да четат книжки, но и да покажат всичко онова, което са научили и усвоили. Пожела им да не спират да бъдат любознателни, което да ги поддържа многознателни.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе