Откриха Деня на българския спорт и Световен ден на предизвикателството Разград’ 2019

Кметът на Община Разград д-р Валентин Василев откри днес /20 май/ спортния празник – „Ден на българския спорт и Световен ден на предизвикателството“ Разград’ 2019 в двора на ОУ „В. Левски“. Организатори са Община Разград със съдействието на ОУ „Васил Левски“, НПГТ „Шандор Петьофи“, ОК за ФФВСТ, спортните клубове по баскетбол „Лудогорец“ и „Вълци – Разград“, спортен клуб по волейбол „Лудогорец и спортен клуб по лека атлетика „Лудогорец“.

На събитието присъстваха още председателят на ПК за младежта, спорта и туризма в Общинския съвет Галин Парашкевов, директор Дирекция „Хуманитарни дейности“ Елка Драмалиева, директорът на Дирекция „Култура, спорт и туризъм“ Виолета Антонова, представители на спортните клубове и школи, експерти, спортни педагози.

Градоначалникът поздрави всички треньори и учители по физическо възпитание и спорт за това, че са запалили децата да участват и ги учат да обичат спорта.

Община Разград е осигурила награди, като по този начин младите хора се стимулират да участват и се популяризира спорта и неговата роля за здравето. Ще има купи за победителите в турнирите, а предметни награди ще бъдат раздадени с томбола на участниците в лекоатлетическия крос на 22 май от 16.00 часа в Градски парк, като награждаването ще се състои на Колодрума.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Върни се горе