Нов вид телефонна измама!

Предполагаеми автори на телефонни измами са наемали от името на свещеници непознати за куриери, които трябвало да доставят парите от жертвата до организаторите, пише dnes.dir.bg.

Това се е случило на два пъти, като и в двата случая престъпленията са останали недовършени.

YouTube

При първия обект на измамата е станала 85-годишна жена от село Стамболийски, която предала на непознат плик с близо 4 000 лева. Мястото, където била извършена измамата е до църквата в населеното място. Впоследствие се оказало, че този непознат е бил помолен от представил се по телефона за божи служител да вземе плика и да го предаде в Хасково.

По пътя към града инструкцията била променена след второ позвъняване – да върне парите на жената. Тя обаче не била открита от наетия за куриер 54-годишен жител на село Нова Надежда. Това го накарало да се усъмни и той сигнализирал в РУ-Хасково. Малко по-късно на спешния телефон се получило съобщение от жител на областния център, който заявил, че измамената била баба му, която дала спестяванията си уж за спешна операция на близък.

Подобна схема се разиграла и в Димитровградско. 59-годишен мъж от село Длъгнево също бил подмамен от „свещеник“ на име Николай. Той го изпратил да вземе плик с пари от мъж от спирка в село Горно Брястово. За тях мнимият свещеник му обяснил, че ще трябва да ги отнесе до Русе, тъй като парите били дарение за деца в неравностойно положение. И тук съобразителността на мъжа му подсказала, че е възможно това да е измама и сигнализирал в управлението, където било установено, че в плика имало 4 000 лева.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе