Съвети за лесно почистване на прозорците

Ако още не сте започнали голямото пролетно почистване, ето няколко трика, с които това досадно миене на прозорците ще ви се стори много по-леко. Също така с най-елементарни средства може да постигнете чисти прозорци с идеален блясък.

Първо, прозорците се мият, когато няма пряка слънчева светлина и не е много горещо, защото водата изсъхва твърде бързо и няма да остане достатъчно влага за постигане на блясък при търкането им.

YouTube

Най-ефикасното измиващо средство си остава разтвор на оцет и вода. Разтворете две супени лъжици бял оцет в един литър вода, като вместо оцет може да използвате и лимонов сок. Този разтвор ще ви осигури безупречно почистване.

Изпитана с времето практика е почистването с помощта на смачкан вестник. Може да ви звучи примитивно, но методът е изключително ефективен. Само напръсквате стъклото с малко препарат за прозорци и избършете с вестника. Измитият участък ще заблести.

Можете да използвате при почистване на прозорците и амоняк. Смесете амоняк и вода като отношението да е една част амоняк към четири части вода.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе