Баскетболистите на „Вълци-Разград“ показаха умения

Най-малките състезатели на баскетболна школа „Вълци-Разград“ завършиха спортната година. След цяла година упорит труд, тренировки и много забавление състезателите от 1 и 2 клас откриха третия вътрешен турнир. Той се проведе на открито в ОУ „Васил Левски“, които за втори път са домакин на баскетболните прояви. Слънчевото време и наградите за всички донесоха много настроение и състезателите със самочувствие демонстрираха наученото в щафетни игри и баскетболен мач. Този път децата от различните училища играха заедно, като целта не бе да се излъчи победител, а по-скоро децата да се запознават по между си и да създават приятелства.

„Мисията на „Вълци-Разград“ е да възроди баскетболната традиция и дни като този доказват, че децата на Разград обичат играта. Нашата задача е да ги научим и запалим.“, споделиха организаторите. Те отново благодариха на всички, които помагат всички това да бъде възможно – генералния спонсор на клуба „Лудогорско пиле“, „Амилум“ България, „Антибиотик“ Разград, съмишлениците от Фондация „Обществен дарителски фонд за Разград“, Фондация „Америка за България“, както и всички други дарители, които със свои средства помогнаха за старта и реализацията на проекта.

YouTube

Състезанието започна с едноминутно мълчание в памет на големия баскетболен деец Росен Лицов. Децата изслушаха химните на България и Св.Св.Кирил и Методий, като дори пяха заедно. В рамките на игрите, организаторите бяха подготвили вкусни плодове за здравословен старт на деня, както и грамоти за успешно завършена първа година в школата и медали, с които бяха наградени всички участници.

Следващата проява на баскетболните „Вълци“ е на 1 юни по повод Деня на детето. От клуба обещават много забавления и канят всички деца да се запишат предварително във Facebook, като игрите ще бъдат в комбинация – дете с родител.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе