Кампанията „Бъди войник“ идва в Разград

Разград ще бъде домакин на поредното събитие от националната информационна кампания „Бъди войник“, която се реализира от Министерството на отбраната.

На 30 май от 16 ч. на площад „Независимост“, пред Общинския културен център, ще бъде подредена информационна борса за набиране на войници и матроси. Със свои щандове в нея ще участват Сухопътните войски, Военноморските сили, Военновъздушните сили, 68-ма бригада Специални сили, Националната гвардейска част, Военна полиция и Централното военно окръжие. Тук младите хора ще могат да се запознаят с възможностите и условията за кандидатстване за служба в Българската армия, със спецификите  на видовете въоръжени сили, ще могат лично да поговорят с военнослужещите за особеностите на техните ежедневни задължения и работен ритъм.

YouTube

По същото време в района ще бъде организиран и статичен показ на въоръжение и оборудване на Сухопътните войски и Военноморските сили. Посетителите ще могат да видят отблизо БМ-21 „ГРАД“, буксируеми гаубици, стрелково оръжие и друга специализирана военна техника. Специалните сили на ВМС ще покажат водолазно оборудване и екипировка.

Посетителите ще могат да разгледат и две експозиции, които ще бъдат подредени във фоайето на Общинския културен център. Специално за кампанията тук ще бъдат показани експонати на военна тематика от фонда на Регионалния исторически музей, както и картини от Художествена галерия „Проф. Илия Петров“ – Разград.

От 18,30 ч. в залата на Общинския културен център ще започне концерт на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили и на Представителния духов оркестър на Военноморските сили . Със свои изпълнения в него ще се включат Росица Кирилова, Емилия Валенти, Станислава Димитрова – Съни, Соня Иванова, Бойка Дангова, Таня Дупаринова, Стоян Бончев,  както и формация „Армейска песен“, танцова формация „Алгара“, фолклорна формация „Ладена“. Със свои изпълнения публиката ще зарадват и от танцов ансамбъл „Хорце“ и мажоретния танцов състав на Разград.

На събитията от кампанията „Бъди войник“ в Разград ще присъства флотилен адмирал Георги Пенев, заместник-командир на Военноморските сили.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе