Исперих посрещна 34-ия поход „По стъпките на четата на Таньо Войвода”

Снимка: Областна администрация - Разград

Областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен посрещна в Исперих участниците в 34-ия поход „По стъпките на четата на Таньо Войвода”.

Снимка: Областна администрация – Разград

YouTube

340 са съвременните четници, които изминават целия маршрут на похода, но във всеки град към тях се присъединяват по още най-малко 100 човека – обясни председателят на културно-просветно дружество „Родно Лудогорие” д-р Анатоли Кънев. Дружеството е организатор на похода със съдействието на областните управители и кметове, през чиито населени места четниците преминават.

В Исперих се проведе и традиционният Преглед на маршовата и патриотична песен. Походниците преминаха с маршова песен и стъпка по централната част на града, аплодирани от местните хора, сред които бе и журито, председателствано от Областния управител Гюнай Хюсмен. Комисията оцени като най-добро представянето на учениците от училищата:

1-4 клас: 1. ОУ”Васил Априлов”-Исперих; 2. ОУ”Христо Ботев”-Исперих;

5-7 клас: 1. ОУ”Н.Вапцаров”-Вазово; 2. ОУ”Христо Ботев”-Разград;

8-12 клас: 1. Девойки Тутракан. 2. ПГСС”Хан Аспарух”-Исперих; 3. ПГМСС”Н.Вапцаров”-Средище.

Снимка: Областна администрация – Разград

Вечерта за всички участници в похода и за жителите и гостите на Исперих завърши с прекрасен концерт пред паметника на Хан Аспарух на Теодосий Спасов и неговата група.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе