Стотици младежи се запознаха със спецификата на военната професия в Разград

Снимка: Областна администрация - Разград

Стотици млади хора посетиха днес, 30 май, събитията от кампанията „Бъди войник“ в Разград. Ученици от горен и среден курс изпълниха площада в центъра на града още 2 часа преди началото, провокирани от разположените в центъра на града военна техника, оборудване и въоръжение.

Снимка: Община Разград

YouTube

Заместник-командирът на Военноморските сили флотилен адмирал Георги Пенев пред журналисти посочи основните цели на кампанията – да привлече млади хора в Българската армия, да даде възможност обществото да се запознае с военната техника, въоръжение и оборудване,  както и със спецификата на службата във въоръжените сили, и да подпомогне патриотичното възпитание на младежите. Той обясни, че в момента се провеждат изпитите по някои от обявените конкурси и отбеляза, че очаква резултатите от кампанията да са положителни.

Снимка: Министерство на отбраната

Гостуването на информационната кампания „Бъди войник“ в Разград се превърна в истински празник за жителите и гостите, с празничното шествие, което премина през центъра на града. То беше водено от Представителния духов оркестър на Военноморските сили, следван от мажоретен състав и млади спортисти от Разград. Пред сградата на общинския културен център събралото се множество наблюдава изпълненията на мажоретния състав и демонстрации на бойни изкуства.

Снимка: Областна администрация – Разград

По традиция събитието приключи с концерт на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили и на Представителния духов оркестър на Военноморските сили.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе