Разград почете Деня на Ботев

Кметът д-р Валентин Василев, председателят на ОбС Разград Надежда Радославова и заместник-кметът Галина Георгиева участваха днес, 2 юни 2019 г., в градско честване на Деня на Ботев и ритуал за поднасяне на венци и цветя пред паметника на Христо Ботев в Градския парк.

YouTube

Слово за героя по повод 143 години от паметната дата, на която Ботев е убит, поднесе Галена Радославова – директор на Регионален исторически музей – Разград. Тя цитира част от негова статия, която той пише, когато е на 27 години: „Идеята за свободата е всесилна и любовта към нея всичко може да прави.“ Днес отдаваме почит на онези, дръзнали да се борят за свободата на България, каза в речта си Галена Радославова.

Под съпровода на Градски духов оркестър венци и цветя бяха поднесени от името на: д-р Валентин Василев – кмет на Община Разград, Десислава Атанасова – народен представител от политическа партия ГЕРБ, Денчо Бояджиев – народен представител от политическа партия БСП, Асим Адемов – евродепутат от групата на Европейска народна партия /ГЕРБ, Гюнай Хюсмен – Областен управител на Област Разград, Надежда Радославова – Председател на Общински съвет – Разград, Общински съветници от групата на ПП ГЕРБ, Общински съвет на БСП и групата общински съветници от БСП, Обединени патриоти, Регионален исторически музей – Разград, Областен съвет на СОСЗР, СУ„Хр. Ботев“, ТМЦ – Разград, признателни граждани.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе